style="margin-top:40px;"

marți, 10 aprilie 2012

Traditionally painted eggs ROMANIAN

Incondeierea oualor reprezinta un obicei stravechi in traditia romaneasca. Ouale incondeiate sunt o marturie a datinilor, credintelor si obiceiurilor pascale, reprezentand un element de cultura spirituala specific romaneasca.

 Usually egg decoration is an ancient Romanian tradition. Painted eggs are a testament to the customs, beliefs and customs of Easter, representing a spiritual elementspecifically Romanian culture.
Deoarece oul rosu este purtatorul unor semnificatii profunde legate de invierea lui Hristos si de reinnoirea naturii, crestinii s-au ostenit sa-l incondeieze, desenand cu ceara motive decorative ancestrale, de o rara frumusete.
Because egg deep red is the carrier of meanings related to the resurrection of Christand the renewal of natureChristians have labored to it painteddrawing wax ancestralmotifsof rare beauty.


Oul vazut ca un simbol primordial, samanta vietii, potrivit traditiei, este vopsit si incondeiat  in zilele de joi si sambata din Saptamana Mare, indeletnicirea inrosirii oualor fiind rezervata aproape in exclusivitate femeilor.


Egg as a symbol primordial seed of life, according to tradition, is painted and decoratedon Thursday and Saturday of Holy Weekredness occupation of eggs being reservedalmost exclusively women.

Oul incondeiat ne transmite bucurie, uimire, smerenie, impacare, pentru ca in ornamentatia lui, de fapt, se opereaza cu simboluri (soare, luna, cruce, etc.), cu modele din natura (plante, animale, obiecte casnice) si cu modele de tesaturi populare, cu tot repertoriul lor de semne sacre.
Painted egg gives us joy, wonderhumilityreconciliation, because of ornamentationin fact, operate with symbols (sun, moon, crossetc..), Patterns of nature (plants, animals,household itemsand popular fabric patterns, with all their repertoire sacred signs.