style="margin-top:40px;"
VALYS HANDMADE

HOBBY -PASIUNI : I like beautiful people created : Handmade, painting, photography, architecture, music, wonderful places in the world , food, garden!

miercuri, 12 august 2015

Zucchini. One of the best vegetables in the world !

Dovlecelul. Una dintre cele mai bune legume din lume Zucchini. One of the best vegetables in the world Dovlecelul este o plantă erbacee anuală din familia cucurbitaceelor, practic aceeași specie ca dovleacul și văr bun al castravetelui, cu care are destul de multe însușiri comune. Originea dovlecelului nu este încă pe deplin lamurită, dar se pare că provine de undeva de prin câmpiile din Mexic. Dovlecelul a fost adus în Europa cu numai câteva sute de ani în urmă, iar în prezent există câteva zeci de soiuri de dovlecei, toate cu o sumă de caracteristici nutritive identice, care fac din aceasta legumă una dintre cele mai bune din lume. Astfel exista dovlecei cu coaja de un verde deschis, există dovlecei italienești verde închis (zucchini), dar și galbeni, roșietici și albi. Zucchini is an annual herbaceous plant of the cucurbit family, basically the same species as pumpkin and cucumber good cousin, with whom she has quite many common traits. Zucchini origin is still not fully enlighten, but it seems to be from somewhere in the plains of Mexico. Zucchini was brought to Europe with only a few hundred years ago, and today there are dozens of varieties of zucchini, all with an identical amount of nutrients features that make it one of the best vegetable in the world. Thus there peel zucchini with light green, dark green Italian squash there (zucchini), and yellow, reddish and white. Caracteristic pentru această legumă este faptul că se consumă la vârsta imatură, când sâmburii nu sunt decât foarte puțin formați, coaja este fină și întreagă. Dovleceii sunt foarte bogați în apă (aproape 95% din masa lor), însă în pulpă și mai ales în coaja lor găsim și cantități foarte mari de vitamine B9, B1, A, fosfor, mangan, potasiu, magneziu, dar și alte substanțe nutritive, precum cupru, acid folic, zinc, fier, calciu, vitaminele A și K. Characteristic of this vegetable is that it consumes immature age when only little seeds are not formed, the bark is smooth and full. Courgettes are very rich in water (about 95% by mass), but most particularly in pulp and rind find and very large amounts of vitamin B9, B1, A, phosphorus, manganese, potassium, magnesium, and other nutrients , such as copper, folic acid, zinc, iron, calcium, vitamin A and vitamin K Sunt preparati fierți sau prăjiți, dar s epot consuma și cruzi, sub formă de salate unde proprietățile lor nutritive sunt maxime. Indiferent de modul de preparare a dovleceilor, trebuie spus că majoritatea vitaminelor, a mineralelor și a altor substanțe active (enzime, flavonoide) sunt depozitate în coajă. Dovleceii au efecte terapeutice excelente. Se pot consuma ca atare, tăiați în felii lungi, ca și castraveții, ori tăiați cuburi mărunte și introduși în salatele de vară alături de roșii, de ardei, de castraveți etc. They are boiled or roasted, but epot consume and cruel form of salads where their nutritional properties are maximal. Regardless of the preparation of the courgettes must be said that most of the vitamins, minerals and other active substances (enzymes, flavonoids) are stored in the shell. Courgettes have excellent therapeutic effects. You can eat as is, cut into slices, like cucumbers, diced and minced times in summer salads with tomatoes, peppers, cucumbers etc. Studii făcute asupra populațiilor din America Centrală, unde această legumă face parte din alimentația zilnică, au arătat că în aceste zone scleroza multiplă este practic necunoscută. Se pare că flavonoidele, vitamina B9 și alte substanțe active din coaja dovlecelului protejează teaca de mielină, pentru a nu fi distrusă. Dovleceii au foarte multe fibre alimentare, mult potasiu și foarte puține calorii (în 100 de grame de dovlecei proaspeți sunt 17 calorii). Surveys of the populations in Central America, where this vegetable is part of the daily diet, these areas showed that multiple sclerosis is virtually unknown. It seems that flavonoids, vitamin B9 and other active substances zucchini shell protects the myelin sheath, not destroyed. Courgettes have many dietary fiber, more potassium and very low calorie (in 100 grams of fresh zucchini are 17 calories). Vara trebuie să faci cure de dovlecei, pentru aportul vitaminelor A, C și B9 care alaturi de fibrele cu efect detxifiant, pot contribui la sănătatea generală și la susținerea imunității. Dovleceii au și o serie de proprietăți curative dovedite. Substanțele anti-oxidante din compoziția acestor semințe reduc volumul prostatei, previn inflamația și procesele mutagene care produc cancer. Este dovedit că dovleceii, alături de castraveți, ajută la refacerea finelor țesuturi articulare distruse sau fragilizate de boală. Au rol antiinflamator în osteoartrită, reumatism, poliartrită. Dovleceii consumați zilnic în timpul perioadelor de vară reduc riscul de infarct și accidente vasculare cerebrale (datorită magneziului și folaților) și scăde tensiunii arteriale (prin cantitatea mare de magneziu și potasiu). Surveys of the populations in Central America, where this vegetable is part of the daily diet, these areas showed that multiple sclerosis is virtually unknown. It seems that flavonoids, vitamin B9 and other active substances zucchini shell protects the myelin sheath, not destroyed. Courgettes have many dietary fiber, more potassium and very low calorie (in 100 grams of fresh zucchini are 17 calories). Sucul de dovlecel, consumat combinat cu alte sucuri de fructe,în cure de 10-12 zile are excelente proprietăți anti-îmbătrânire, poate îmbunătăți memoria și reduce procesele infecțioase. Dovlecelul este și un aliat pentru sănătatea pielii și frumusețea tenului, folosit sub formă de măști din pulpa crudă a legumei combinat cu miere sau iarut pentru tenurile uscate și respectiv grase. Pumpkin juice consumed mixed with other fruit juices, the course of 10-12 days has excellent anti-aging, improve memory and reduce infectious processes. Zucchini is an ally for skin health and beauty of skin, used as a raw vegetable pulp masks combined with honey or iarut for dry skin and fat respectively.